Genezen innerlijke kind

January 3, 2018

 

Hoe begin je hier aan?

Dit kan op verschillende manieren. Hieronder kan je lezen hoe ik dit heb gedaan.

 

Zorg dat je niet kan onderbroken worden, zet eventueel een rustig muziekje op, zet je gsm volledig stil (trilling ook uit), steek een kaarsje aan,... wat jou rustig maakt.

Sluit je ogen en adem een aantal keer diep in en uit. Stel je voor dat je loopt in de straat waar jij als kind gewoond hebt. Langzaam wandel je naar het huis waar jij als kind gewoond hebt. Van zodra je voor je vroegere huis staat, bel je aan. Het kind dat de deur opent ben jijzelf als kind van vier of vijf jaar. Jij als volwassene spreekt je zelf aan als kind. Zeg het kind dat alles goed komt, dat je het graag ziet of vergeeft of ... (wat jij vindt dat je moet zeggen tegen je innerlijke kind). Wat nodig is dat gezegd wordt om de heling te laten plaats vinden. 

Steek je armen uit en pak het kind in je armen. Het kind kan misschien beginnen huilen, troost het, laat het weten dat het niet alleen is, dat jij er altijd zal zijn! Fluister nogmaals dat alles goed komt, dat je het graag ziet, ... stel het kind gerust. 

Van zodra het kind er klaar voor is, laat je het los, je geeft het een zoen en zegt nogmaals dat het altijd op jou kan rekenen, wanneer dan ook. Neem afscheid. Laat het kind weer naar binnen gaan en wandel rustig weg. Adem nog een aantal keer diep in en uit en voel wat het met je gedaan heeft. Schrijf jouw ervaring eventueel op.

 

Doe deze oefening de eerste dag 2 of 3 keer na elkaar. Doe ze dan nog een aantal keer, verspreid over een aantal dagen, volgend op de dag dat je gestart bent.

Extra tip: Ik had de tekst ingesproken op mijn gsm, zodat ik mijn ogen gesloten kon houden en dieper naar mijn gevoel kon gaan. 

 

Ik zie je graag!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

April 23, 2019

March 21, 2019

August 6, 2018

May 25, 2018