Op weg naar mezelf - deel 1

Bijgewerkt: 22 sep 2020

Onlangs, tijdens een weekendcursus reiki is er iets naar boven gekomen waarvan ik dacht dat ik dit achter mij had gelaten.


Meer dan 25 jaar geleden werkte ik in Leuven en heb ik 3 stalkers gehad. Het ging zo ver dat één van hen mij zelfs stond op te wachten aan het station in Leuven om 6u 's morgens! Half Leuven sliep nog.

Als ik gedaan had met werken, stond hij plots voor mij als ik de winkel buiten kwam. Hij dreef het zo ver, dat ik op mijn werk bleef wachten tot ik de bus zag aankomen (die stopte net aan de overkant van mijn werk), naar buiten spurtte en de bus op sprong.

Hij belde mij op op mijn werk en dat ging zo maar door.


Het woord stalking bestond toen nog niet. Hier kon toen niets aan gedaan worden. Ik kon enkel mijn verhaal vertellen aan mijn vriend (nu mijn man), maar hij kon ook niet helpen. Hij zat toen onder het leger.


Ik heb de namen van de stalkers nooit geweten, ik moest die ook niet weten, ik was niet geïnteresseerd! Ze waren gewoon klanten in de winkel waar ik werkte. Een vriendelijk woord, al eens een lach met wat ze gezegd hadden en dat was het, meer contact was er niet. Maar blijkbaar was dit voor hun voldoende om mij lastig te vallen en te achtervolgen.


Ik heb toen veel angsten gekend.


Toen ik van werk veranderde, was de stalking gelukkig ook afgelopen en ik dacht dat ik dit dus achter mij had gelaten....


Tot ik een reiki cursus volgde. We moesten, om te kunnen oefenen, een reiki healing geven aan anderen van de cursus. De 2 de keer dat we moesten oefenen, stapte er een man op mij af en hij vroeg of we konden samen werken. Mijn eerste gedacht was, "oh neen, een man, aub, aub, geen man"...

Maar ja, je kunt dat niet maken van neen te zeggen, dus ik zette mij er over en gaf hem eerst een reiki healing. Ik was enorm zenuwachtig, maar na 15 of 20 min beterde het en kon ik loslaten en vertrouwen. Ik vond het wel nog moeilijk toen hij op mij moest oefenen. Ik kon niet ontspannen en loslaten. Ik had toen nog geen idee van waar dit kwam.


's Anderendaags moesten we nog eens oefenen op een mede cursist. Iedereen had een partner, behalve ik en nog een man (natuurlijk!). Ik ben dan op hem afgestapt en hem hem gevraagd of wij samen konden oefenen. Weer was ik eerst wat zenuwachtig, maar het ging al beter dan de dag voordien. Nadien moest hij op mij oefenen, mij een reiki healing geven. En deze keer kon ik wel loslaten en vertrouwen. Na zo'n half uur, kwamen de beelden van de stalkers naar boven, ik kon alles van toen weer zien en voelen. De angsten die ik gekend heb en blijkbaar ook het vertrouwen dat ik kwijt was in mannen. Ik wist zelfs niet meer dat deze angsten nog in mijn systeem zaten. Ik dacht dat ik dit al lang achter mij had gelaten.


Soms weet je gewoon niet van waar bepaalde angsten komen, of zoals ik, het niet vertrouwen van vreemde mannen. Ik had totaal geen idee. Dit laatste besefte ik zelfs niet, maar blijkbaar trok ik wel steeds een muur op bij vreemden.


Ik heb nadien beide mannen bedankt, want dankzij hen ben ik weer een stukje geheeld, een stukje gegroeid en kan ik weer wat meer loslaten en in vertrouwen leven.

Dalweg 43 Oplinter-Tienen|info@de-levensbloem.be|0497/33 56 72