Een voetmassage ontspant de spieren, stimuleert de bloedcirculatie en verlicht spanningen. Een voetreflexhealing gaat nog wat verder. Met een voetreflexhealing kan jij of jouw kind geholpen worden bij het verlichten van darmklachten, meer zelfvertrouwen krijgen, een betere nachtrust, angsten loslaten, ...

Voetreflexhealing is gebaseerd op het idee dat op onze voeten reflexzones en acupunctuurpunten liggen. Deze staan via energiebanen in verbinding met onze zenuwen, organen, klieren en chakra's. De reflexzones van je voet zijn de spiegel van alles wat zich in jouw lichaam afspeelt op fysiek, emotioneel en energetisch niveau.

Zo staan jouw tenen in verbinding met je hoofd.

De bal van jouw voet of de bovenkant van jouw voet staat in verbinding met je borstgebied.

Het midden van jouw voet staat voor alles wat zich in de buik bevindt.

Op jouw hiel bevindt zich dan alles met betrekking tot het bekkengebied.

Door reiki energie te sturen naar de reflexzones en acupunctuurpunten worden blokkades opgeheft, waardoor er weer energie naar je organen kan stromen. Dit stimuleert het zelfhelend vermogen.

Essentiële oliën de levensbloem Tienen

Wat is reiki energie?

Reiki is het Japans woord dat “Universele Levensenergie” betekent: de energie waaruit alles is opgebouwd.

Reiki is helende energie, geen techniek of methode. Reiki kent geen huidskleur, geloof of leeftijd. De manier waarop het wordt doorgegeven aan anderen is wel een methode. In het Usui Systeem van Reiki Healing of Usui Shiki Ryoho, gebruikt men deze energie door zachte aanraking ten behoeve van healing.​ 

Hawayo Takata, de vrouw die het Usui Systeem van Reiki buiten Japan bracht, schreef in haar vroege dagboek het volgende: “Deze kracht (Reiki) is onvoorstelbaar, onmeetbaar en omdat het een universele levenskracht is, voor mens en dier niet te vatten. Toch ontvangt ieder levend wezen, wakend of slapend, er dagelijks de zegeningen van.”​

Waarom edelstenen en etherische oliën tijdens een behandeling?

Edelstenen zijn mineralen, stenen die gevonden worden in de natuur, letterlijk in moeder aarde en hebben een krachtige energie en vibratie die ons ondersteunen in het helingsproces van diverse kwalen en ziektes, de lichamelijke en geestelijke conditie waarin men zich bevindt. Ze kunnen helpen ons te helen om het evenwicht in onszelf te hervinden, elk verstoord energie evenwicht dat wij in onszelf ervaren kan worden hersteld, geheeld, hierdoor krijgen we weer meer energie.

Etherische oliën:

De etherische oliën waar ik mee werk, zijn 100% zuiver met een therapeutische werking. Het gebruik van etherische oliën is niet nieuw; ze worden al eeuwenlang gebruikt voor hun weldoende werking op lichaam en geest. 100% natuurlijke oliën werken door inname, inademing of via de huid in op ons lichaam en dragen bij tot de harmonie van lichaam, geest en emoties.

De geur van de olie die via de neus en de mond in het lichaam komt, worden in de holtes gefilterd en naar de hersenen gestuurd. Het emotionele gedeelte reageert op de oliën door het aanmaken van stoffen die invloed hebben op het zenuwstelsel en een bepaald gevoel creëren. 

Inhaleren van etherische olie kan ook fysiek ondersteunen. De ingeademde olie gaat voor een deel naar de hersenen en een deel komt in de longen terecht. Via de longen wordt het doorgegeven aan het bloed en wordt op deze manier naar iedere cel in het lichaam gebracht.

Etherische oliën die op de huid worden aangebracht, ondersteunen het lichaam zowel fysiek als mentaal.  Etherische oliën worden zeer snel opgenomen via de huid, waar ze dan doordringen tot in het bloed. Wanneer ze eenmaal in het bloed zitten, kunnen de moleculen zich laten meevoeren naar die delen van het lichaam waar ondersteuning nodig is.

Ik ontvang jou graag in mijn praktijk te Oplinter, bij Tienen. 

 

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd in België, Nederland en Bali:

White Time Healing, deel I en II

White Time Kristal Healing, deel I tot en met IV - Caroline Derksen.

Bronhealing 

Engelenhealing 

Aura- en ChakraHealing - De levensboom

Channeling - De maancirkel

Reiki I en II - Anam Cara

Voetreflexologie 

Bachbloesems

Aromatherapie 

STER-Voetreflexzone-Therapie - Anita Luys

Voetreflexologie en emoties - Nathalie Richalet - Bali

Voetreflexologie en aromatherapie - Nathalie Richalet - Bali

Voeten lezen - Nathalie Richalet - Bali

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

Dalweg 43 Oplinter-Tienen|info@de-levensbloem.be|0497/33 56 72